Interview with Eciton (June 2010)

 

-Hi, first off all I just want to congratulate you with your brand new CD ‘A Scent of Veracity’. Are you satisfied with the final result?

 

Yes, thank you. We are very satisfied with the CD. Vi syntes vi har fundet en god balance mellem old school stilen og lidt mere eksperimenterende riff.

 

-‘A Scent of Veracity’ is a great album in my opinion. How long did it take for you to write and record the songs?

 

Albummet er optaget over en periode på 2 år. Indspilningerne varede noget længere fordi Eskil døde lige inden den anden halvdel af indspilningen skulle starte. Så vi blev nød til at bruge et par måneder i øvelokalet med Jesper Frost, før vi optog andel halvdel af skiven. Så alt i alt har vi har brugt lidt over 5 år fra vi startede med at skrive musikken til den var på gaden.

 

-Where do you see the main difference between ‘Oppressed’ and your new album?

 

Det er mere varieret og mere teknisk end den første, der er soloer og tema stykker. Det gamle var mere en vej, mens ”A Scent…” har flere retninger og muligheder eks. vokalen er mere varieret.

 

-“3:51” could very well be my favourite track on your new album. Are there any songs that are special to you?

 

De betyder noget alle sammen, vi har også vores favoritter hver især i bandet. Albummet indeholder skarpe holdninger, små platte tekster om mareridt og ”Seduced…” det er en sang til Søren ”bassist R.I.P”, men ”Neo…” er nok det nummer vi selv syntes er det fedeste at spille.

 

- How do you feel about the co-operation with your label?

 

Indtil videre er vi godt tilfredse med eksponeringen af udgivelsen. Mighty Music/Target gør et godt stykke arbejde. Og i løbet af et måneds tid udkommer cd’en i resten af Europa

 

-Who came up with the artwork?

 

Vi fandt selv på ideen til coveret og fik så fat i en gammel ven, grafikeren Phoebus Moreleon, som har fået lavet et fedt stykke arbejde for os. Udgangspunktet var at ville bruge det at Eciton er en sydamerikansk hærmyre, så en kamp scene var uundgåeligt. Derefter har vi taget inspiration i gadekampene mellem politiet og de unge ved rydningen af Jagtvej 69.

 

-What are the future plans for Eciton?

 

Vi har skrevet 2/3 af musikken til det næste album og er i gang med nogle pre-optagelser. Vi har planer om at starte de endelige indspilninger i januar 2011. Ellers skal vi selvfølgelig ud og spille nogle koncerter i løbet af sommeren og efteråret. Den næste koncert er den 19. juni i Baghuset, Aalborg til Fetus Fest, som er en hel dags koncert med 7-8 andre metal bands, så det bliver sgu fedt.

 

-How healthy to you think the Danish metal scene is nowadays?

 

Det knirker lidt med dødsmetallen i Danmark, så på den front kunne det klart være bedre, men der er bestemt en voksende metalscene og mange nye bands der stormer frem.

 

-Can you please name some of your favourite bands as well as albums that have impressed you lately?

 

Der er selvfølgelig mange om budet, men det kunne eks. være Planet Duality med The Faceless eller noget Autopsy, Behemoth, Vader osv. vi kunne blive ved…!

 

I thank you very much for participating in this interview and sharing this information and your thoughts with us - these last lines are entirely for you. Any final words you would like to round off with - a tip, a recommendation or a thought for the future?

 

Selv tak, vi er interesseret i at snakke om vores musik og vi er meget glade for den modtagelse “A Scent of Veracity” allerede har fået og glæder os til at komme ud og spille den for de danske dødsmetalfans. Så vi ses derude på de danske metal scener…!

 

Interviewed by Peter Laursen

Eciton - A Scent of Veracity

Album available on Myghty Music

Website: www.eciton.dk.